Phan Thiet je městem nespočtu možností

Pokud se chcete vydat na jihovýchod Vietnamu, určitě byste neměli zapomenout na návštěvu města Phan Thiet. To je celosvětově známé, a to nejen díky rybí omáčce, která se zde produkuje, ale také díky „dragon fruits“, tedy v překladu dračímu ovoci nebo jinak také pitaya, které se vyváží do celého světa. A co dalšího je zajímavé na městě Phan Thiet?

Co byste měli vědět o Phan Thiet?

Phan Thiet je v současnosti jednou z nejvyhledávanějších přímořských provincií. Nachází se zde totiž spousta plážových resortů, které lákají zejména zahraniční turisty. Nejproslulejší pláží je pak Mui Ne, která se nachází asi dvacet kilometrů od Phan Thiet. Pokud se tedy nepodíváte nikam jinam, tak alespoň do Mui Ne na úžasné oranžové písečné duny či na místní impresivní 18jamkové golfové hřiště v Ocean Dunes Golf Clubu. Průměrné teploty se v Phan Thiet pohybují celoročně okolo 30°C, takže by se dalo říct, že je tady nekonečné léto. Vydáte-li se zde v letních měsících, můžete se těšit na krásnou slunečnou dovolenou plnou moře a čistého písku. Pokud se však do Phan Thiet chystáte na zimu, určitě se tady příjemně ohřejete.

Co dělat v Phan Thiet?

Když už se dostanete do Phan Thiet, co byste zde měli dělat? Rozhodně si alespoň jeden den vyhraďte na procházku po městě a po jeho okolí. Za zmínku stojí obrovský a úchvatný most v Phan Thiet, pak také jeho nesčetné uličky, které na vás budou dýchat pravou vietnamskou atmosférou, a v neposlední řadě i místní pláže. I když nejsou pláže v Phan Thiet tak sněhově bílé jako v Mui Ne, rozhodně zde koupání stojí za to! Máte-li k dispozici více volného času, doporučujeme také vyzkoušet golf nebo vodní sporty, nejrůznější delikatesy místní kuchyně, nebo výlet do vzdálenějšího okolí, například do výše zmíněného Mui Ne.

Co je v okolí Mui Ne?

Právě v okolí Mui Ne se nachází úchvatné písečné duny, které vzdáleně připomínají ty Saharské. Taktéž místní sněhově bílé pláže jsou celosvětově proslulé. Pokud vás zajímají spíše zdejší památky, rozhodně se zajděte podívat na úžasnou Cham Tower nebo do místního přístavu.

Jak se dostanete do Phan Thiet?

Většina cestovních kanceláří v dnešní době nabízí přímý transfer až do hotelu v Phan Thiet. Nemusíte tedy vůbec řešit místní dopravu. Cesta autobusem pak z letiště v Nha Trang trvá asi dvě a půl hodiny a ze Saigonu asi čtyři hodiny.

Pokud jedete sami bez cestovky a nikdo vás na letišti nebude čekat, můžete se samozřejmě vydat do Phan Thiet sami. Jednou z variant je půjčit si motorku nebo auto rovnou s řidičem. Phan Thiet je od Saigonu vzdáleno asi 220 kilometrů, z Vung Tau 161 kilometrů a z města Nha Trang asi 188 kilometrů. Auto tedy rozhodně přijde vhod.

Další možností přepravy je tradiční autobus. Tím se taktéž dostanete na spoustu míst, ovšem již s menší dávkou komfortu. Jízdenku si můžete objednat buď přes internet, nebo na některých recepcích hotelů. Například taková 5,5 hodinová cesta ze Saigonu do Mui Ne se dvěma zastávkami vás vyjde na osm dolarů, což je v přepočtu asi 160 korun a v ceně budete mít také láhev vody. S sebou si rozhodně vezměte nějaké občerstvení, protože cesta je skutečně velice dlouhá. Z Phan Thiet do Mui Ne pak pravidelně jezdí místní autobus, kterým cesta netrvá dlouho.

Poslední možnou variantou přepravy je vlak, který patří mezi jednu z nejpohodlnějších variant. Cestování vlakem vám tedy můžeme vřele doporučit.

Chci koupit průvodce Vietnamem

Napište komentář: