Pět nejkrásnějších měst ve Vietnamu, která stojí za návštěvu

Vietnam je zemí, kde naleznete ta nejkrásnější města na světě. Mísí se zde totiž bájný a daleký orient s moderními prvky. Tato kombinace vytváří naprosto neuvěřitelná místa, do kterých se každý velice snadno zamiluje. My jsme si pro vás ale vybrali pouze pět nejkrásnějších, nejproslulejších a neoblíbenějších vietnamských měst a ke každému taktéž uvedeme jeden tip na ubytování.

Danang – čtvrté největší město Vietnamu a třetí největší námořní přístav země

Jako první jsme vybrali město, které najdete ve středním Vietnamu. Počet místních obyvatel se pohybuje okolo 700 tisíc a potkáte zde i spoustu evropských turistů. Danang. I když pro vás nemusí být zrovna známé, skýtá nespočet neuvěřitelně krásných památek a atrakcí, které rozhodně stojí za zhlédnutí. Největší a nejoblíbenější atrakcí města je Museum čamského sochařství, založené Francouzi skoro před sto lety. Později, v době americké války ve Vietnamu, zde Spojené státy americké zřídily svou největší vojenskou základnu v celé Indočíně, která rozhodně také stojí za návštěvu.

Budete-li se tedy chtít pokochat místními krásami, rozhodně zde budete potřebovat ubytování. To nejlepší a zároveň nejlevnější naleznete v Iris hotelu. Cena za jednu noc se snídaní se zde pohybuje již od 15 euro a navíc budete mít k dispozici i nadstandardní služby hotelového personálu. K těmto službám patří dvaceti čtyřhodinová pokojová služba, možnost půjčení kol, prádelna, restaurace či kuřácká místnost. Taktéž se zde budete moct kdykoliv připojit k internetu. Více informací o Iris hotelu naleznete zde.

Haiphong – třetí největší město Vietnamu

Postupujeme dále na sever, kde najdete další významný námořní přístav s téměř milionem a sedmi sty tisíci obyvateli, Haiphong. Pokud je pro vás toto město poněkud neznámé, můžeme o něm rozhodně říct, že se jedná o jedno z hlavních průmyslových center celého Vietnamu. Přispívá k tomu zejména jeho příhodná zeměpisná poloha i dostatek nerostných surovin. Co se týče České republiky, respektive Československa, není tomuto městu tak vzdálené, jak by se na první pohled mohlo zdát. V 50. letech 20. století totiž pomohlo tehdejší Československo postavit v Haiphongu Nemocnici československo-vietnamského přátelství. Tehdy v této nemocnici působili i naši lékaři.

Chcete-li se vydat na sever k deltě Rudé řeky, k Jihočínskému moři či využít blízkosti čínské hranice, zajisté oceníte i několik hotelů a penzionů, které zde nabízejí střechu nad hlavou. Jedním z nich je i tříhvězdičkový City View Hotel Haiphong. Ten se nachází na adrese Pho Moi, Tan Duong, Thuy Nguyen District, North Cam River Urban. I když tento hotel může působit moderně a luxusně, zaplatíte za jednu noc pouhých 20 euro, a to navíc i se snídaní. Dále budete mít zde k dispozici dvaceti čtyřhodinovou recepci, bar, parkoviště, kavárnu, směnárnu, prádelnu, restauraci, úschovnu zavazadel, kuřáckou místnost a připojení k internetu zdarma. Pokud vás tento popis zaujal, můžete se podívat na bližší informace zde.

IMG_3439

Hanoj – hlavní město, důležité politické, hospodářské a kulturní centrum Vietnamu

Asi naprosto nejznámější, nejnavštěvovanější a nejkrásnější město Vietnamu je Hanoj. Jedná se totiž o hlavní město, kde trvale žije až tři a půl milionu obyvatel. Jeho bohaté kulturní a historické dědictví navíc každoročně přiláká na tisíce turistů. Nejvíce jejich pohledů pak spočívá na Chrámu literatury, na Pagodě obrany státu, která byla založena již v 6. století, na chrámu ochranného ducha Tran Vua či na Pagodě na jednom sloupu, jejichž původ sahá až do 11. století. V Hanoji ale naleznete nespočet dalších významných historických památek.

Pokud si tedy budete chtít město Hanoj v klidu projít a vychutnat si krásy místní architektury a historie, budete zde rozhodně potřebovat ubytování, a to nejméně na týden. Abyste se však tímto pobytem nijak nezruinovali, vyhledali jsme pro vás naprosto nejlevnější variantu ubytování. Pouhé tři eura za noc – takové ceny se nachází ve více hotelích, ale nejoblíbenější z nich je Lake Side Hostel. Ten naleznete na adrese 64 Cau Go Street, Hoan Kiem District, Hoan Kiem District – Old Quarter. V rámci ubytování budete mít navíc možnost využít čtyřiadvacetihodinového pokojového servisu, transfer z a na letiště, prádelnu, salon a kuřáckou část. Máte-li zájem o ubytování v Lake Side Hostelu, najdete více informací a možnost rezervace zde.

Ho Či Minovo Město – Saigon

Naprosto největší a po Hanoji nejznámější město Vietnamu je Ho Či Minovo Město. Většina Středoevropanů jej ale zná spíše pod názvem Saigon. Najdete jej na jihu země, nedaleko delty řeky Mekong. A žije zde až neuvěřitelných 8 milionu obyvatel. V Ho Či Minově Městě najdete možná ještě o trochu více památek, než v Hanoji. Díky tomu právě Ho Či Minovo Město navštěvuje během roku nejvíce turistů.

Abyste si prohlídku celého města užili naprosto bez problémů a vychutnali si zdejší proslulý noční život, opět budete potřebovat ubytování. Hotely, hostely či penziony najdete na každém rohu. Na 2 095 km² se totiž nachází přes devět set nejrůznějších hotelů, takže nebudete mít absolutně žádný problém s hledáním. Ovšem budete-li chtít skutečně výhodné ubytování, budete si jej muset zařídit s předstihem, a to nejlépe na internetu. Na této stránce najdete právě jeden z nejlevnějších, ale za to nejoblíbenějších hotelů v celém Ho Či Minově Městě, The Town House 50 Hotel. Kromě čistých a útulných pokojů zde budete mít k dispozici i čtyřiadvacetihodinovou recepci, transfer z a na letiště, směnárnu, prádelnu, kuřáckou část, noviny, restauraci či společenskou místnost. Za to všechno pak zaplatíte pouhých osm euro za noc i se snídaní.

IMG_2604

Nha Trang – hlavní město vietnamské provincie Khanh Hoa

Poslední město v našem výčtu je Nha Trang. Toto město je známé zejména díky své sedm kilometrů dlouhé mořské pláži a nedalekým ostrovům. Turisté jej navštěvují i kvůli jeho mnoha pozoruhodnostem, mezi které rozhodně patří čamské věže zasvěcené bohyni Ponagar z osmého až dvanáctého století, Oceánografický institut či Museum Alexandra Yersina. Pokud jste spíše fanoušky soudobé krásy, určitě si vzpomenete, že v roce 2008 hostil Nha Trang finále soutěže Miss Universe, kterého se účastnila i Eliška Bučková.

Taktéž v Nha Trangu budete potřebovat ubytování a taktéž zde najdete mnoho možností. Jedním z nich je fantasticky ohodnocený čtyřhvězdičkový hotel Michelia, kde se ubytujete již za 38 euro. Oproti všem předchozím hotelům zde budete mít navíc k dispozici hlídání dětí, venkovní bazén, bar u bazénu, fitness centrum či privátní pláž. Více informací o hotelu Michelia se dozvíte zde.

Chci koupit průvodce Vietnamem

Napište komentář: