5 nejkrásnějších pláží ve Vietnamu, které musíte navštívit

Chystáte-li se do Vietnamu, určitě si vyhraďte alespoň jeden den na návštěvu místních pláží. Jedná se totiž o skutečný zážitek, který například v Evropském středomoří jen tak nezažijete! Některé místní pláže jsou totiž jak vytržené z pohlednice a západ slunce na jedné z nich se vám zaručeně navždy vryje do srdce.

Jaké jsou pláže ve Vietnamu?

Stejně jako v Evropě a i jinde na světě, jsou ve Vietnamu některé pláže skutečně klenoty mezi plážemi a jiným aby se člověk obloukem vyhnul. Jedny z nejkrásnějších se nachází ve středu Vietnamu v okolí například Hoi An, Nha Trang. Na další krásné můžete narazit i na jihu v okolí Vung Tau, Mui Ne. Ovšem u těchto je už nevýhodou, že se na nich často vyskytuje spousta turistů, kteří z nich dělají jen další komerční pláže bez trošky klidu a soukromí. Naprosto nejkrásnější a nejklidnější pláže však najdete na ostrově Phu Quoc, což je největší vietnamský ostrov nacházející se v Siamském zálivu. Na druhou stranu zde ale musíme zmínit, že na severu Vietnamu nejsou pláže zrovna nejpěknější. Pokud se budete chtít koupat, rozhodně se na severní pláže ani nevydávejte.

Pět nejkrásnějších pláží Vietnamu

1. Pláže na Phu Quoc

Naprosto nejkrásnější, nejčistší a nejúžasnější pláže celého Vietnamu najdete na ostrově Phu Quoc. Jemný bílý písek, palmy sklánějící se k pláži, průzračné tyrkysové moře, božský klid, lehátko a v ruce drink – přesně takto to vypadá na všech plážích na ostrově Phu Quoc. I když jsou tak nádherné, nenachází se zde tolik turistů, jako na zbytku pláží, zejména na těch jižních. Na ostrov se navíc dostanete velice pohodlně a jednoduše. Mezi ostrovem a Ho Či Minovým městem totiž funguje pravidelné letecké spojení. Ovšem chcete-li na své dovolené i výlety po památkách či historických skvostech, na ostrově Phu Quoc s tím nepočítejte. Toto místo je vhodné hlavně pro ničím nerušenou relaxaci a odpočinek.

2. Pláž Nha Trang

U městečka Nha Trang, které se nachází na východě Vietnamu, naleznete velice známou sedmi kilometrovou pláž. Na ní již najdete několik barů, slunečníků a lehátek za poplatek či o něco více turistů. Pláž je ovšem i tak velice působivá a krásná. Pokud se tedy nechcete jen kvůli koupání vydat až na několik kilometrů vzdálený ostrov, může být Nha Trang ideální variantou. Do Nha Trangu se navíc dostanete velice jednoduše vlakem z Ho Či Minova Města. Cesta je sice přes 400 kilometrů dlouhá, ale na druhou stranu uvidíte skoro čtvrtinu Vietnamu.

3. Pláž Hoi An

Hoi An je malinkaté městečko, které najdete ve středním Vietnamu, 413,5 kilometrů od města Nha Trang. Jeho východní část je omílána Jižním čínským mořem a právě na jeho březích zde najdete další skutečně nádhernou pláž. Na ní se často připravují nejrůznější noční oslavy či posílání lampionů přání. I když je již turisty více navštěvovaná, i zde můžete strávit božskou dovolenou.

IMG_2601

4. Pláž Vung Tau

Na jihu Vietnamu se nachází město Vung Tau, kde taktéž najdete velice krásnou pláž. Jedná se již ale bohužel o poměrně komerční pláž s mnoha lehátky a slunečníky za poplatek a taktéž s mnoha ruskými turisty. Hledáte-li klid a pohodu, tady na této pláži ji s největší pravděpodobností nenajdete. Vung Tau je ale na druhou stranu nejbližší pláží od Ho Či Minova města. Proto pokud nemáte na dovolené tolik času, ale přesto se chcete alespoň na jednu vietnamskou pláž podívat, je Vung Tau nejrychlejší variantou.

5. Plaž Mui Ne

A jako poslední nejkrásnější pláž Vietnamu zde uvedeme tu, která náleží k městečku Mui Ne. Mui Ne je jedno z turisty nejvyhledávanějších měst a nachází se zde také mnoho hotelových resortů. Proto ani místní pláž není nejklidnější. Budete-li však skutečně chtít a pořádně hledat, může se vám zde podařit najít opuštěné a klidné místo, na které turisti ještě nenarazili. Mui Ne jako samotné je pak rájem pro windsurfisty a milovníky vodních sportů.

Chci koupit průvodce Vietnamem

Napište komentář:

Přidejte váš komentář